כשאתה שוקל רכישת יהלום, המחשבות הראשונות שלך מתמקדות לרוב בגודל ומשקל הקראט. עם זאת, זו יכולה להיות הנקודה שבה אתה שוגה. יש לקחת בחשבון מספר נקודות, לא פחות מהעובדה הבסיסית ולעתים קרובות לא מובנת: משקל קראט אינו בהכרח מצביע במדויק על גודל היהלום.  רק בגלל שהיהלום הוא כבד יותר, ולכן מגיע עם משקל קרט גבוה יותר, לא אומר שהוא אכן ייראה גדול יותר. גדלי יהלומים על הידיים עצמם דורשים הבנה מפורטת יותר.
משקל קראט
המראה הכללי של יהלום מושפע מדברים רבים ושונים, הרבה מעבר להיקף מאמר זה, אך בהחלט שווה להתמודד איתו. עם זאת, גורם אחד חשוב הוא שהמידות הפיזיות של היהלום נראות שונות בהתאם לאופן הפרופורציות שלו. זה משפיע על השוואת גודל היהלומים. המשמעות היא שחיתוך, למשל, באמת חשוב למראה הסופי בהרבה מובנים, אך באופן מכריע מבחינת הגודל. לכן, גודל קראט  עשוי להיות זהה, אך עם חיתוך שטוח יותר ייראה גדול יותר.

זו הסיבה העיקרית שלי לדחוף אותך לא רק לשקול את משקל הקרט של היהלום, אלא את גודל היהלומים .
אל תבחר יהלום שטוח שנראה גדול יותר על היד וזאת מאחר ויהלום שטוח מאבד חלק מהחזר האור . לחיתוך של יהלום חשיבות מכרעת, לגרום ליהלום להיראות גדול מדי או קטן מדי למשקל הקראט שלו אומר שהחיתוך גרוע. תתפשר במקומות אחרים, לא על החיתוך.
 משקל וחיתוך קראט
יהלומים נמדדים בקראט לפיהם קראט אחד שווה 200 מ"ג. המחירים עולים במיוחד על פי קראט.
משקל קראט וחיתוך הם שניים מארבעת ה- C שתשמעו אותי מדבר עליהם לעתים קרובות: קראט; חיתוך; צֶבַע; ניקיון. בעולם אידיאלי אתה לא צריך להתפשר על כל אלה. עם זאת, בעולם האמיתי,לעתים קרובות אתה צריך להקריב אלמנט אחד כדי לשפר רכיב אחר. כאשר אנשים נוטים לתת מקום מרכזי לגודל קראט , הם מסכנים את איכות החיתוך. העצה שלי היא כזאת: לעולם אל תקריב חיתוך לגודל. זו טעות.
איך מקבלים גדלי יהלום גדולים יותר  מבלי להתפשר על חיתוך?
אני מקווה שעכשיו אתה מבין חלק מהמורכבות כאן בכל הנוגע להשוואת גודל יהלומים. עם זאת, אם גודל הקראט על האצבע חשוב לך, כמו לרבים, ישנם כמה טריקים ושלבים שיעזרו לך להשיג את מבוקשך.
קבענו שאסור לך לבחור חיתוך גרוע. עם זאת, אתה יכול לבחור בחיתוך מצוין עם דירוג ניקיון נמוך יותר, למשל SI1-2. בדרך זו תקבל יהלום גדול יותר, חיתוך מצוין, ובעין בלתי מזוינת לא סביר שתוכל להבחין בהבדל. השני של ה- C שאתה יכול לשחק איתו הוא הצבע. שוב, בעין בלתי מזוינת יש הבדל קטן מאוד בין יהלום בצבע G בהשוואה ל- D .
 יש  טריק אופטי שאנו יכולים להשתמש בו כמו סוג הטבעת. עיצוב הילה, למשל, לפיו האבן המרכזית מוקפת יהלומים קטנים יותר גורם ליהלום המרכזי להיראות גדול יותר על האצבע. באופן דומה, מסגרת עדינה יותר עם שוקיים דקים יותר  תגרום שוב ליהלום להיראות גדול יותר.
 האם גדול יותר תמיד טוב יותר?

למרות שקל לחשוב גדול יותר שווה טוב יותר זה לא תמיד נכון לתנאי הלובש והמראה הכללי. לא כולם בנויים לענוד תכשיטים גרנדיוזיים. מצד שני, ידיים גדולות יותר ידרשו תכשיטים גדולים יותר על מנת שהיהלומים לא 'יאבדו' או יראו קטנים יותר. לכן, לא צריך לשקול רק כיצד למקסם את מראה היהלום, אלא מה אתה צריך או רוצה.
צורף בעל מוניטין יעזור לך להבין את הגורמים השונים שיש לקחת בחשבון, במקום פשוט לדחוף אותך ליהלום הגדול ביותר שהוא חושב שהוא יכול למכור לך.