הדוגמאות נכונות לשוק בארה"ב אולם ניתן לתרגם אותם לשוק הישראלי

קניית טבעת אירוסין היא אחת הרכישות החשובות ביותר שתבצע בחייך. אמנם אין בה אותה התחייבות כספית כמו בית או רכב, אך יש התחייבות רגשית הרבה יותר גדולה מכל רכישה אחרת. עם כל כך הרבה רגישות שיש לטבעת אירוסין,  מפחיד לחשוב על רכישת הטבעת  בחברה שאתה לא סומך עליה.

 אז איך דואגים שלא "תיפול" בקניה להלן שלושה סוגים של מקומות שכדאי להימנע מהם:

מקומות שוק מקוונים

דוגמאות: אמזון, איביי, אוברסטוק

למה: יהיה  קשה להימנע מכיוון שהעסקאות ייראו הכי טובות ואתה סומך על החנויות. עם זאת, כאשר אתה רוכש טבעות מחברות אלה, הן כמעט אף פעם לא המוכרות בפועל. כמעט כל אחד יכול לשים את הטבעות שלו באתרים אלה ולעתים קרובות הם משקרים על  איכות הטבעות שלהם. אמזון מציעה אוסף קטן של טבעות משלהם, אך הן אינן מאושרות על ידי צד שלישי והן מיוצרות באופן המוני, וכתוצאה מכך איכות נמוכה.

קמעונאות

דוגמאות: וולמארט, JCPenney

למה: שוב, אלה שמות שאתה מכיר וסומך עליהם, כך שזה אולי נראה אינטואיטיבי  לסמוך על טבעת שהם מוכרים לך. מרבית הטבעות הנמכרות באתרים משובצות באשכולות, שהם כמה יהלומים קטנים שהורכבו יחד כדי להיראות כמו אבן גדולה יותר. טבעות מסוג אשכול מורידות את העלות בהרבה אך יש להן בעיות אחריות וכמעט ללא ערך חוזר. חנויות אלה מספקות גם מגוון רחב של יהלומים שהם עשויים לשבץ בטבעת שלך וללא תעודות. התוצאה היא ככל הנראה יהלום באיכות נמוכה בטבעת שלך.

רשתות חנויות תכשיטים

דוגמאות: קיי, ג'ארד, זאלס

למה: לא משנה כמה פרסומות הן עושות במהלך החגים, לא כדאי לרכוש את הטבעת שלך מאחת הרשתות הגדולות האלה. כולם מדרגים אבנים משלהם כדי שיוכלו למכור יהלום באיכות נמוכה בכסף רב. הטבעות הללו מיוצרות  כולן באמצעות ייצור המוני ולכן הן באיכות נמוכה ויש סבירות גבוהה שלחבר שלך תהיה אותה טבעת. חנויות אלו מתמחות במכירה במחיר גבוה עבור טבעת באיכות הנמוכה ביותר.

המלצה שלנו :

רכשו טבעת אירוסין רק מחבר בורסת היהלומים המציג תג של "חבר בורסה"

רק חבר בורסה בעל רישיון במסחר ביהלומים כפוף לחוקי מסחר מוקפדים המחייבים אותו למקצועיות וגילוי נאות. במקרה  ויש בעיה תמיד ניתן לפנות למחלקה המשפטית בבורסה